Blog

Twee premières bij Mazda op de Tokyo Motor Show 2017

14:37 12 October in Nieuws
0 Comments
0

Waddinxveen, 10 oktober 2017. Mazda Motor Corporation zal op de Tokyo Motor Show 2017 twee concept cars onthullen: één die een voorbode vormt van de volgende generatie producten van het merk en één die de designvisie van Mazda voor de naaste toekomst toont. Uiteraard showt Mazda ook de nieuwe SKYACTIV-X benzinemotor als technologisch hoogstandje op de beurs, die van 28 oktober tot en met 5 november voor het publiek is geopend, na de persdagen op 25 en 26 oktober.

De concept van de compacte hatchback, die de volgende generatie technologie en design laat zien, vormt een wereldpremière in Tokio. Hij beschikt over de nieuwste SKYACTIV-architectuur en de volgende generatie technologieën, gebaseerd op Mazda’s mensgerichte ontwerpfilosofie, die optimale functionaliteit bieden. Het studiemodel wordt aangedreven door de SKYACTIV-X, ‘s werelds eerste* commercieel beschikbare benzinemotor met compressieontsteking. Het resultaat is een fraaie combinatie van verfijnde dynamische prestaties en een opvallend exterieur.

De design-concept is een voorbeeld van de volgende generatie ontwerpen van Mazda, een verdere uitdieping van de wereldwijd bekende Kodo-designtaal, zoals deze in 2012 op de Mazda CX-5 debuteerde.

Ook wordt de Mazda CX-8** getoond, een nieuwe crossover SUV met drie zitrijen en met een aantal updates van de 2.2 liter SKYACTIV-D dieselmotor. Op de stand van Mazda staat ook een speciale versie van de MX-5 onder de naam Red Top. Deze MX-5 is voorzien van een donkere kersenrode kap en auburn nappa lederen bekleding.

In augustus presenteerden we ‘Sustainable Zoom-Zoom 2030’, onze lange termijnvisie voor technologische ontwikkeling, waarin we aangeven hoe rijplezier, het fundamentele kenmerk van al onze auto’s, zal worden toegepast om de uitdagen aan te gaan waarvoor mens, aarde en maatschappij zich gesteld zien staan”, vertelt Masamichi Kogai, President & CEO van Mazda Motor Corporation. “Mazda verplicht zich hierin tot een substantiële reductie van CO2-emissies. We zijn van mening dat de beste manier om dit te realiseren het terugdringen is van emissies onder werkelijke rijomstandigheden, waarbij er een mix van verbrandingsmotoren en elektrificatietechnologieën wordt aangeboden, rekening houdend met de energiesituatie en energiemix in elke regio. Onze stand op de Tokyo Motor Show vormt dit jaar het begin van een nieuw tijdperk voor Mazda. We laten een concept car zien met het design en de technologieën van een hele nieuwe generatie Mazda’s. Onder hen de SKYACTIV-X, een benzinemotor die een langdurige droom in de wereldwijde automobielindustrie tot werkelijkheid maakt“.

De persconferentie van Mazda is op 25 oktober om 13:40 uur lokale tijd.

* Per augustus 2017, volgens intern onderzoek.
** Niet leverbaar in Europa, vanaf december in Japan.

No Comments

Post a Comment