Blog

Veel vernieuwingen voor de Mazda2

12:18 09 February in Geen categorie
0 Comments
0
  • Verandering in line-up en design
  • Handgeschakelde e-Skyactiv-G 90 pk voorzien van M Hybrid-technologie
  • Speciale sportieve uitvoeringen Homura en Homura Aka

Waddinxveen, 8 februari 2023. De nieuwste versie van de populaire hatchback uit het B-segment van Mazda, de Mazda2 modeljaar 2023, is voorzien van een vernieuwd exterieur- en interieurdesign, twee nieuwe carrosseriekleuren, een nieuwe uitrustingsstructuur en twee nieuwe special edition-modellen. Met zijn opgefriste design vormt de Mazda2 een belangrijke bouwsteen in de Multi-Solution Approach van het merk, die brandstofefficiëntie en rijplezier biedt in het segment van de compacte auto’s. De handgeschakelde e-Skyactiv G 90 pk is bovendien voorzien van de M Hybrid-technologie. Naar verwachting staat de vernieuwde Mazda2 begin juni in de Nederlandse showrooms.

Design naar een hoger plan

De Mazda2 is voorzien van een nieuwe frontstyling met een aangepast design voor de grille en voorbumper. Daarnaast is er een toevoeging van de nieuwe carrosseriekleuren Aero Grey en Air Stream Blue, waarmee het totaal aantal beschikbare kleuren op elf komt. De nieuwe uitrustingsniveaus Centre-Line en Exclusive-Line beschikken over een hoogwaardige, harmonieuze interieuromgeving. Het interieur is naar een hoger plan getild met een nieuwe afwerking van het instrumentenpaneel, de ventilatieroosters en de portierpanelen, de vernieuwde bekleding en een breed scala aan standaard voorzieningen die voor meer comfort en gemak zorgen.

Sportieve Homura en Homura Aka

De nieuwe speciale uitvoeringen Homura en Homura Aka geven het Mazda2-gamma een sportieve uitstraling. Ze beschikken over een specifiek ontworpen grille en lichtmetalen velgen, unieke kleurenschema’s voor exterieur en interieur en een uitgebreide, modelspecifieke standaarduitrusting. De uitvoeringen zijn voorzien van zwart gaas in de grille, zwarte buitenspiegelkappen en 16-inch lichtmetalen velgen, rode accenten voor en achter, specifiek vormgegeven interieurs met zwarte stoel- en portierbekleding, rode stoelstiksels en donkerrode ringen rond de ventilatieroosters.

Keuze uit twee Skyactiv-G 1.5 liter benzinemotoren

De Mazda2 2023 is in Nederland verkrijgbaar met de keuze uit twee Skyactiv-G 1,5 liter benzinemotoren1 , in combinatie met voorwielaandrijving: een 90 pk-uitvoering met een 6-traps automaaten een 90 pk-uitvoering met mild hybrid-technologie en een handgeschakelde transmissie. De Skyactiv-G 1,5-liter benzinemotor is uitgerust met de door Mazda ontwikkelde Diagonal Vortex Combustion-technologie en een hogere compressieverhouding van 15:1 om het brandstofverbruik met 6,8% te verlagen en de CO2-emissies met 9- 12% te verminderen volgens de WLTP-norm. 1 WLTP brandstofverbruik (gecombineerd): 5.0-4.7 l/100 km; CO2-uitstoot (gecombineerd): 122-107 g/km. Voertuigen worden gehomologeerd volgens de typegoedkeuringsprocedure WLTP (Verordening (EU) 1151 / 2017; Verordening (EU) 2007/715). 2/2 De vernieuwde Mazda2 heeft één van de zuinigste benzinemotoren in het segment. Met een gecombineerd verbruik van 4,7l per 100km2 en een CO2 uitstoot van 107g/km voor de handgeschakelde uitvoering van de Skyactiv-G 90 pk, heeft deze motor een groen A-energielabel.

Verbeterde rijdynamiek & uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen

De Mazda2 modeljaar 2023 is voorzien van de nieuwste ontwikkelingen in de Skyactiv-Vehicle Architecture van het merk om de Jinba-Ittai-rijervaring te verbeteren. De integratie van Mazda’s nieuwste technologieconcepten in de MacPherson-voorwielophanging en de torsiebalk-achterwielophanging heeft een perfect evenwicht mogelijk gemaakt tussen de lineariteit van de respons en het rijcomfort, op een hoger niveau dan ooit tevoren. De karakteristieken van de voor- en achterdempers zijn bovendien verder geoptimaliseerd. De Mazda2 2023 is uitgerust met een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen, waaronder standaard LEDkoplampen en optionele Adaptive LED Headlights (ALH), Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS) met voetgangerdetectie en Lane Keep Assist (LAS – standaard vanaf de Exclusive-Line). Traffic Sign Recognition (TSR) en een 360°-zichtmonitor met parkeersensoren aan de voorzijde zijn beide als optie verkrijgbaar op de Exclusive-Line uitvoering. Uitgebreide prijsinformatie van de Mazda2 modeljaar 2023 wordt op een later moment bekendgemaakt.

No Comments

Post a Comment