Blog

“De Mazda CX-5 is het beste paard van stal”

10:27 15 September in Interview
0 Comments
0

Wie ben je?

“Alice Naber-Lozeman (51), meervoudig Nederlands kampioen Eventing en voormalig Olympisch amazone, woonachtig in Biddinghuizen.”

“Eventing kun je zien als de triatlon van de paardensport, bestaande uit de onderdelen dressuur, cross country en een springproef. Op dit onderdeel heb ik, zowel individueel als met het Nederlands team, mogen deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016).”

Doe je verder nog ander werk?

“Op onze trainingsstal Stal Naber-Lozeman in Biddinghuizen geven we dressuur-, spring- en eventingtrainingen. Dat doen we onder de naam Alice Eventingschool. Zowel mijn man (Gert Naber, eveneens meervoudig Nederlands kampioen Eventing) als ik zijn gediplomeerd coach. Daarnaast leiden we (jonge) paarden en ruiters op om door te groeien tot internationaal topniveau.”

“We hebben ruime trainingsfaciliteiten voor alle disciplines en ruime stallen waar momenteel 17 paarden verblijven. Je kunt wel zeggen dat we zeven dagen in de week bezig zijn op het bedrijf, samen met onze stagiaires en parttime medewerkers. Gert werkt daarnaast ook voor de KNHS (Nederlandse paardensportbond) en moet ook wel eens naar het buitenland. Gelukkig hebben we twee fantastische dochters die ons helpen, haha.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Ik wil het niet echt een functie noemen. Het is meer een levensstijl. Ik ben geboren op een boerderij en zat vanaf mijn tweede al dagelijks op een pony. Mijn vader (Gerrit Lozeman) is óók voormalig kampioen Eventing. Ik ben opgegroeid tussen de paarden. Ik kan mij geen leven zonder paarden voorstellen.”

“Ondanks dat het best hard werken is, vind ik het wel fijn dat ik eigen baas ben en zelf beslis hoe ik mijn dag indeel. Daarnaast hebben we, vooral in de weekenden, veel klanten en paardenliefhebbers over de vloer. Dat is best gezellig. Het is bij ons nooit saai!”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Veel vrije tijd heb ik niet, haha. Naast het werk op stal heb ik ook twee dochters die aandacht vragen en inmiddels ook internationale wedstrijden rijden. Het is een leuke nieuwe fase in mijn leven, nu ik zelf wat minder actief ben met internationale wedstrijden. Het is mijn ambitie om uiteindelijk samen met mijn kinderen internationaal op hoog niveau te rijden.”

Welke Mazda rijd je?

“De Mazda CX-5 2.0 Skyactiv-G 165. Onze vijfde CX-5. Het is echt een geweldige auto en een fantastisch trekpaard. De CX-5 is het beste paard van stal!”

Vanwaar de keuze voor Mazda?

“De directeur van Mazda dealer Freeroad is een liefhebber van paarden. We liepen elkaar een aantal jaar geleden tegen het lijf bij een wedstrijd en raakte in gesprek. Al snel volgde een samenwerking. Sindsdien rijden we met veel genoegen in de Mazda CX-5.”

Wat vind je belangrijk in een auto?

“Ten eerste de capaciteiten als trekauto. We rijden regelmatig met een paardentrailer, dus de auto moet hiervoor geschikt zijn. We rijden ook best veel kilometers, dus comfort en een goede stabiliteit zijn belangrijk voor ons.”

“Laat ik het zo zeggen: het is niet voor niets dat we deze Mazda rijden. De CX-5 is een geweldige auto. Ik ben er super blij mee. Ook de hoge instap en het goede zicht rondom zijn prettige eigenschappen. Daarnaast zijn we natuurlijk veel buiten met de paarden, óók als het koud is. Dan geniet ik volop van de stuurwielverwarming en stoelverwarming.”

“Ik ben heel dankbaar dat we een mooie samenwerking hebben met Mazda dealer Freeroad, maar als deze sponsordeal ooit eindigt, wil ik sowieso weer een Mazda CX-5.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“We rijden met de Mazda CX-5 redelijk veel, zo’n 35.000 à 40.000 kilometer per jaar. Gert is er trouwens ook blij mee. Hij moet voor de sportbond nog wel eens naar het buitenland en dan neemt hij altijd de Mazda CX-5 mee. Dan hecht hij vooral waarde aan het goede hands-free systeem en het comfort.”

Welke accessoires heb je gekozen en waarom?

“Een trekhaak, haha! En rubberen vloermatten die eenvoudig zijn schoon te maken. Verder is de Mazda CX-5 al helemaal compleet uitgerust, we hebben niets meer te wensen. De achteruitrijcamera is super handig bij het koppelen van de trailer, maar ook die zit er standaard op.”

Wat vind je een minpunt aan de auto?

“Dat de tank leegraakt als je met de auto gaat rijden, haha. Nee zoals ik al aangaf, zijn wij heel tevreden met de Mazda CX-5. Dat is niet voor niets. Ik kan geen minpunt bedenken.”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“Als ik een reactie krijg, is die positief. De Mazda CX-5 heeft sowieso een prachtig design dat veel mensen aanspreekt. Ook in combinatie met de paardentrailer in dezelfde kleur en met de uitingen van Freeroad komt de Mazda CX-5 heel modern en representatief over. Dat is natuurlijk ook positief voor ónze naam.”

No Comments

Post a Comment