Blog

Europese première Mazda MX-5 RF op Goodwood

22:36 12 July in Nieuwe modellen
0 Comments
4

De Mazda MX-5 RF (Retractable Fastback) beleeft zijn Europese première op het Goodwood Festival of Speed 2016 in Zuid-Engeland. Het geheel nieuwe model maakt zijn Europese debuut na de wereldpremière in New York afgelopen maart en is het middelpunt van de stand van Mazda op Goodwood, die een eerbetoon is aan verleden, heden en toekomst van de best verkochte roadster aller tijden. Op de stand is ook het één miljoenste exemplaar van de MX-5 te zien, zoals dat in april dit jaar van de productieband in Japan rolde. Ook staan er twee concept cars van de huidige MX-5, de MX-5 Spyder en de MX-5 Speedster.

De MX-5 RF is een vervolg op de MX-5 met inklapbare hardtop van de vorige generatie. De nieuwe kap opent en sluit met het omzetten van een schakelaar en dat kan bij snelheden tot 10 km/u. Net als zijn voorganger beschikt de MX-5 RF over één van de snelst te openen en sluiten hardtops en combineert op geraffineerde wijze de voordelen van een elektrisch bedienbaar dak met een opvallend nieuw design, dat perfect past bij het op het Kodo-design geïnspireerde exterieur van de MX-5 met soft-top. Met een uiterst verfijnde stuurinrichting en wielophanging reageert de MX-5 RF net zo goed als zijn perfect uitgebalanceerde broer, terwijl (niet geheel verrassend) het interieur meer rust biedt met het dak gesloten.

Eerder dit jaar was de vierde generatie van de MX-5 het eerste model ooit dat zowel de titel ‘World Car of the Year’ als die van ‘World Car Design of the Year’ wist te winnen tijdens de 2016 editie van deze prestigieuze verkiezing. Vanaf de introductie in Europa, afgelopen najaar, heeft de ‘ND’ tot op de dag van vandaag al minstens 70 awards gewonnen, in navolging van de 225 die door de eerste drie MX-5 generaties zijn binnengesleept. De verwachting is dat de MX-5 RF begin 2017 in Europa op de markt zal komen.

Mazda is een vaste partner op Goodwood. Vorig jaar was de racegeschiedenis van de onderneming het onderwerp van het centrale monument: een spectaculaire 40 meter hoge sculptuur voor Goodwood House met twee Mazda-racers die op een kronkelend spoor van stalen balken als het ware de hemel openbraken. Eén daarvan was de Mazda 787B, die precies 25 jaar geleden de 24 Uur van Le Mans wist te winnen, nog steeds de enige auto ooit met een niet-zuigermotor en de enige winst tot op heden van een Aziatisch merk.

No Comments

Post a Comment