Blog

Freeroad officieel Erkend Duurzaam

17:51 20 January in Nieuws
0 Comments
0

Freeroad is gecertificeerd als officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam is uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Freeroad in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Met de verwelkoming van Skyactiv-X als revolutionaire benzinemotor en de naderende introductie van de Mazda MX-30 als eerste 100% elektrische crossover heeft het productengamma bij Freeroad al substantiële stappen gemaakt in duurzaamheid. Ook in de bedrijfsvoering heeft Freeroad inmiddels concrete verbeterslagen gerealiseerd. Wat betekent Erkend Duurzaam in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Freeroad een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. En we gaan zuinig om met energie.

Ook als werkgever heeft Freeroad zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Freeroad zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van paardensport en voetbal en rijden wij dit jaar mee met de Business Challenge om geld in te zamelen voor het goede doel Make-A-Wish Nederland.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Freeroad staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Mazda en Suzuki. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).

No Comments

Post a Comment