Blog

Mazda onthult concept van compacte sportwagen

14:58 25 October in Geen categorie
0 Comments
0

MAZDA ICONIC SP concept car met aandrijflijn met roterend EV-systeem • Première van de vernieuwde Mazda MX-5 modeljaar 2024

Tokyo/Waddinxveen, 25 oktober 2023. De liefde voor autorijden zit in het DNA van elke ontwerper en ingenieur bij Mazda, en hun passie is het meest zichtbaar in ‘s werelds bestverkochte roadster, de Mazda MX-5. Op de Japan Mobility Show onthult Mazda, naast de première van de vernieuwde MX-5 voor 2024, de MAZDA ICONIC SP; een concept car die een dual rotatiemotor combineert met een EV-platform, een aandrijflijn die onlangs werd geïntroduceerd in de gloednieuwe Mazda MX-30 R-EV.

De MAZDA ICONIC SP is een concept van een sportwagen, welke is ontworpen om zich aan te passen aan een nieuw tijdperk en laat zien dat Mazda zich blijft inzetten om producten te creëren die de passie stimuleert van klanten voor autorijden en auto’s.

Het concept heeft een laag zwaartepunt voor uitstekende rijprestaties. Zijn unieke proporties worden benadrukt door een lage motorkap, die wordt bereikt door de lichtgewicht en compacte rotatiemotor in het midden van de auto te plaatsen.

Het idee van een dualrotor rotatiemotor EV-systeem zorgt voor een zeer schaalbare motor met een flexibele lay-out en de mogelijkheid om verschillende brandstoffen te verbranden, waaronder waterstof. Op deze wijze is het een unieke Mazda-technologie die ideaal is voor sportwagens. Als de accu wordt opgeladen met elektriciteit uit hernieuwbare energie, is het mogelijk om vrijwel CO2-neutraal te rijden.

Bij de onthulling van het concept zegt Mazda President en CEO Masahiro Moro:

“Wij houden van de MX-5 en de wereld houdt van de MX-5. We zijn vastbesloten om in het tijdperk van elektrificatie het rijplezier waar de MX-5 voor staat levend te houden. De MAZDA ICONIC SP, met zijn EVaandrijflijn met dubbele roterende generator, is onze droomoplossing. Een droom waar we hard aan zullen werken. Mazda zal altijd voertuigen leveren die mensen eraan herinneren dat auto’s zorgen voor puur plezier en een onmisbaar onderdeel zijn van hun leven.”

Samen met de MAZDA ICONIC SP zijn er verschillende versies van Mazda’s merkicoon te zien op de Mazdastand, waaronder de nieuwste MX-5 – een aanzienlijke upgrade van het model van de vierde generatie met nieuwe LED-koplampen en achterlichten, samen met wijzigingen aan het interieur om de rijervaring verder te verbeteren.

Op de stand van Mazda tijdens de Japan Mobility Show1 staat ook een MX-5 van de eerste generatie – een blijvend symbool van Mazda’s toewijding aan het plezier van autorijden, evenals een MX-5 op twee-derde schaal voor een gesimuleerde rijervaring voor kinderen, en een MX-5 die alleen met de handen van de bestuurder kan worden bestuurd.

Primaire specificities van de MAZDA ICONIC SP concept car

Totale lengte x breedte x hoogte (mm) 4.180 x 1.850 x 1.150

Wielbasis (mm) 2.590

Gewicht (kg) 1.450 2/2

Maximum output (PS) 370

Vermogen-gewichtsverhouding 3.9

1De Japan Mobility Show 2023 wordt georganiseerd door de Japan Automobile Manufacturers Association. De persdagen worden gehouden op woensdag 25 oktober (08:00 – 18:00) en donderdag 26 oktober (08:00 – 13:00). Het evenement is open voor het publiek van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november 2023.

No Comments

Post a Comment