Blog

Nieuwe Mazda CX-30 vanaf 24 augustus bij Freeroad in de showroom

17:20 14 August in Nieuws
0 Comments
0

Mazda maakt een feestje van de landelijke introductie van de nieuwe Mazda CX-30. Op zaterdag 24 augustus nemen de Mazda-dealers hun eerste Mazda CX-30 in ontvangst op het Concours d’Elegance bij Paleis Soestdijk. Al die exemplaren bij elkaar op deze prachtige locatie staan garant voor een bijzonder schouwspel. Vervolgens rijden Oscar van Veen en Tim Brandt, directeur-eigenaren van Freeroad, naar de showrooms in Almere en Zwolle.

“Met deze volledig nieuwe crossover betreedt Mazda een nieuw marktsegment. De CX-30 voldoet aan de eisen van klanten die een stadsvriendelijk formaat willen combineren met ruimte en praktische luxe. Het model is ontworpen volgens de Kodo-designfilosofie en leverbaar met de nieuwste motoren, waaronder de revolutionaire Skyactiv-X”, zegt Tim Brandt.

De Mazda CX-30 is technisch gelijk aan de nieuwe Mazda3, maar heeft een typische crossover uitstraling dankzij de ruime bodemvrijheid en kunststof beschermdelen bij de wielkasten en dorpels. Het nieuwe model combineert de wendbaarheid van de kleinere Mazda CX-3 met de hoge zitpositie en praktische bruikbaarheid van de grotere Mazda CX-5.

“De nieuwe Mazda CX-30 valt qua formaat precies tussen de CX-3 en CX-5. De crossovers van Mazda vormen een klasse op zich. Deze combineren het stoere, hoge voorkomen van een SUV met een sportieve, verfijnde rijbeleving. Of je nou kiest voor de stille Mazda CX-3, de krachtige Mazda CX-5, of de nieuwe Mazda CX-30. We nodigen iedereen uit om langs te komen en proberen welke crossover het beste bij je past”, zegt Oscar van Veen.

De nieuwe Mazda CX-30 is in eerste instantie leverbaar met een benzine- en een dieselmotor. Vanaf oktober is de CX-30 vanaf de Comfort-uitvoering ook leverbaar met de nieuwe Skyactiv-X benzinemotor. Die combineert de vonkontsteking van een benzinemotor met de compressie-ontsteking van een dieselmotor. Hiermee worden krachtige prestaties (180 pk) gekoppeld aan een zeer gunstig brandstofverbruik (4,3 l/100 km) en een lage uitstoot vanaf 105 gram CO2, wat goed is voor een groen energielabel B.

De benzinemotoren van de Mazda CX-30 zijn bovendien standaard uitgerust met het Mazda M Hybrid-systeem. Deze ‘mild hybrid’-technologie verlaagt het brandstofverbruik doordat een elektromotor de benzinemotor ondersteunt. De elektromotor wordt gevoed door de energie op te vangen die vrijkomt bij remmen en vertragen.

De Mazda CX-30 is leverbaar vanaf € 29.990. Voor dat bedrag krijgt de klant onder meer Radar Cruise Control, Active Driving Display, LED-koplampen en een breed assortiment aan veiligheidssystemen. Ook is het Mazda Connect infotainmentsysteem met geïntegreerde navigatie, DAB+ digitale radio en Apple CarPlay altijd aanwezig.

Wij zijn echt verbaasd hoe bomvol de CX-30 is uitgerust! Wij willen iedereen van harte uitnodigen bij Freeroad in Almere of Zwolle om zelf alle details van de nieuwe Mazda CX-30 te ontdekken. Laat je verrassen door het kenmerkende vakmanschap van Mazda!

No Comments

Post a Comment